Яцек Чапутович: Полша ще подкрепя Българското председателство

Политика

01-02-2018, 15:03

Снимка:

МВнР

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

България ще подкрепи жалбата на Полша срещу решението на ЕК за ТЕЦ-овете

В Балната зала на Кралския дворец във Варшава се състоя тържествен концерт в чест на Председателството

Неслучайно отидох в София на първата си визита в чужбина, след като встъпих в длъжност. Полша ще подкрепя последователно Българското председателство в постигането на неговите цели. Това заяви министърът на външните работи на Полша Яцек Чапутович на работен обяд с посланиците на страните - членки на ЕС във Варшава на 29 януари 2018 г. Домакинът на срещата - посланик Емил Ялнъзов, изложи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, предаде пресслужбата на МВнР.

По-късно същия ден в Балната зала на Кралския дворец във Варшава се състоя тържествен концерт в чест на Председателството. Събитието бе открито с химните на България, Полша и Европейския съюз в изпълнение на хора на Европейския колеж в Натолин, а в основната програма проф. Марио Хосен (цигулка) и Лиляна Кехайова (виолончело) представиха произведения на европейски композитори, сред които и на българския цигулар Петър Христосков. Виртуозното изпълнение предизвика бурни аплодисменти и музикантите бяха извикани на бис, в който на сцената към тях се присъедини и ректорът на Музикалната академия във Варшава проф. Клаудиуш Баран.

Във фоайето на Балната зала гостите имаха възможност да разгледат изложба с дърворезба и иконопис на ученици от Националната гимназия по приложни изкуства в гр. Трявна.