Възраждането на Милан

Миланистите ще търсят нова победа над Лацио,този път за Купата на Италия

Тази вечер на "Сан Сиро" Милан приема Лацио в първи полуфинал за Купата на Италия. Вчера се изигра първата полуфинална среща между Аталанта и Ювентус. Момчетата на Масимо Алегри спечелиха важното гостуване с 1:0 след попадение на Игуаин.

Очаква се голяма битка между Милан и Лацио по пътя към финала. Отборът на "росонерите" има психологическо предимство.В последния кръг от първенството Милан и Лацио играха пак на "Сан Сиро". Срещата завърши 2:1 за Милан.

След като започна сезона много лошо за миланистите, начело на тима застана Дженаро Гатузо. Той също имаше потресаващи резултати. Но в един момент Милан намери в себе си част от своята голяма история и тръгна напред.

В шампионата Милан печели трета поредна победа. След успех над Кротоне с 1:0 и Каляри с малко късмет за 2:1, дойде и сериозния домакински успех срещу Лацио също с 2:1. Първият гол отбеляза юношата Патрик Кутроне, който засега има скромните три попадения в Серия А, но не е казал последната си дума. Други голмайстори на Милан  също не са с по-много голове до отминалия 22-и кръг. С по 4 попадения са Джакомо Бонавентура, Никола Калинич и Франк Кесие. С 5 попадения е Сусо.

Както стана ясно, сега предстои повторение на мача между Милан и Лацио. Само,че преди няколко дни бе за първенство,а сега ще е за Купата. Тези срещи винаги имат непредсказуем турнирен заряд.

Наближават мачовете от 1/16 финал на Лига Европа между Лудогорец и Милан. Първата среща е в Разград, а втората в Милано. Истината е,че Милан навлезе във форма с мачовете за първенство и за Купата на Италия. Лудогорец ще трябва да преодолява  дългата пауза в българското първенство и да разчита на добрите игри, които показа в контролите със сериозни съперници.