Синоптик: Очаква ни динамично време през февруари

Общество

31-01-2018, 09:07

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Температурите през февруари - между -14 и 22 градуса

Най-ниските температури ще са -14, а най-високите до 22 градуса

Очаква ни динамично време през февруари с редуване на високи температури и валежи от сняг. Февруари ще е по-зимен от януари, ще има доста дни със слънце. Най-високите температури през месеца ще са между 17-22 градуса, но ще има и дни с много ниски минимални температури - 14 и -9 градуса. Това каза за БНТ Красимир Стоев, дежурен синоптик в НИМХ към БАН.

"През последните дни температурите са много по-високи от обичайните. Вчера на места в страната достигнаха до 21(Пловдив),22(Стара Загора). Остава циркулацията, още два, три дни ще се радваме на температури по-високи от обичайните. Днес и утре времето ще се задържи по-слънчево. В четвъртък времето температурите ще са 10-15 градуса. В петък и в събота също ще бъде топло. Причината е промяна в циркулацията. Ще се усили вятърът от юг. Не е изключено в петък и събота да има по-високи температури от 15 градуса. В събота ще вали дъжд,който ще обхване цялата страна и ще започне понижение на температурите. Най-напред в Северна България дъждът ще започне да преминава в сняг. В Югоизточна България ще вали дъжд", коментира синоптикът.

Валежната обстановка се задържа в следващата седмица. В средата на следващата седмица предстои отново леко повишение на температурите, след което отново краткотрайно застудяване и валежи от сняг.