Бруно Марс е големият победител на наградите "Грами"

Булевард

29-01-2018, 14:53

Снимка:

instagram

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Другият голям победител бе рапърът Кендрик Ламар

Бруно Марс и Ед Шийран са големите победители на тазгодишните награди „Грами“, раздадени в Ню Йорк тази нощ. На церемонията в „Медисън Скуеър Гардън“ Бруно Марс бе удостоен с шест награди „Грами”, включително в категориите за най-добър R&B албум на годината (за „24K Magic“), както и за най-добра песен (за „That’s What I Like“).

Другият голям победител - с 5 Грамофонни плочи, беше рапарът Кендрик Ламар, а единствената дама, която успя да пробие сред по-значимите категории, беше Алесия Кара, която беше обявена за "откритие на годината".

26-годишният Ед Шийран получи две статуетки – за най добър поп албум и за най-добро поп изпълнение за хита си „Shape of You“.

Ленард Коен получи посмъртно наградата „Грами” за най-добро рок изпълнение.

Рапърът Джей-Зи не получи нито една от наградите „Грами” в осемте категории, в които бе номиниран и реши да не пее на церемонията.

В началото на седмицата музикалният свят спонтанно оформи предложение да се носят бели рози на церемонията като знак на солидарност с жертвитена сексуален тормоз. В неделя на червения килим почти всички творци спазиха инструкциите. Сред тях бяха Лейди Гага, Майли Сайръс, Рита Ора, Стинг, Лана Дел Рей.

През януари на наградите „Златен глобус“ звездите на киното и телевизията откликнаха масово на призива да бъдат облечени в черно на церемонията, в знак на протест срещу сексуалното насилие и солидарност с жертвите след скандала с продуцента Харви Уайнстийн.