Ще се преструктурира учебното съдържание заради грипната ваканция - bulgaria.utre.bg

Ще се преструктурира учебното съдържание заради грипната ваканция

29 януари 2018, 09:45 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Учителите трябва да преценят как да преструктурират учебния материал заради грипната ваканция

Ще се наложи преструктуриране на учебното съдържание заради извънредната грипна ваканция от пет дни в София. Това заяви в ефира на БНТ Ваня Кастрева - началник на Столичния инспекторат по образование. Тя обясни, че това следва да бъде направено от учителите в техните годишни разпределения.

Учителите трябва да преценят как да преструктурират учебния материал заради грипната ваканция - без да нарушат възможността учениците да получат нови знания и в същото време да имат уроци за обобщение на материала. Кастрева прогнозира, че най-вероятно дните за грипна ваканция ще доведат до по-малко часове за упражнения и такива за обобщаване на учебното съдържание.

Кастрева беше категорична, че няма да се стигне до съкращаване на пролетната ваканция, нито ще се наруши графикът на олимпиадите и състезанията. Тя допълни, че се надява грипната ваканция да допринесе за справянето с грипната епидемия. "Учениците са по своите домове, а моят голям призив към родителите е да направят така, че децата им да бъдат в тези дни обгрижени и да се постараят да им създадат условия, които да ограничат възможността за разрастването на грипа", каза тя.

Някои от учителите може би ще продължат работа, тъй като оформянето на срока е техен ангажимент, обясни Кастрева и успокои учениците, които искат да повишат срочната си оценка: " Ако има ученици, които имат по-малко текущи оценки или по някаква уважителна причина нямат възможност да влязат в тази категория "само едно изпитване" и нещата приключват, законодателят е уредил това във възможност педагогическият съвет на свое заседание да вземе решение за удължаване на срока за оформяне на срочни оценки."

Тя допълни, че учениците все пак ще имат на разположение и втория срок, за да повишат оценките си и да покажат своите добри знания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета