Служителите на затвори и арести ще излязат на протест

Общество

28-01-2018, 15:42

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Те ще протестират навръх професионалния си празник - 29 януари

За пореден път служителите на затвори и арести в България ще излязат на протест с искане за достойни трудови възнаграждения и по-добри условия на труд. Това съобщиха от пресцентъра на Синдикат на служителите в затворите в България. Навръх професионалния си празник – 29 януари, работещите в затворите и арестите заедно с охраняващите съдебните сгради и магистратите в България ще протестират за пореден път със събрания на открито в защита на своите искания пред сградите на затворите в цялата страна.

В София протестът ще започне в 7.30 часа пред входа на Софийски районен съд и ще продължи от 9.30 часа пред сградата на ГД „Изпълнение на наказанията“ на бул. „Ген. Н. Столетов“ 21.

Пълен списък на градовете, в които са организирани демонстрации: Варна – 12.00 часа; Бургас – 12.00 часа; Пловдив – 9.00 часа; Ловеч – 8.00 часа; Сливен – 10.30 часа; Пазарджик – 9.00 часа; Стара Загора – 9.00 часа; Бобов дол – 9.30 часа; Враца – 9.00 часа; Белене – 12.00 часа; Бойчиновци – 8.30 часа.

Протестната кампания ще продължи по време на Българското председателство на Съвета на Европа под надслов „Европа ѝ за нас“. Следващото мероприятие ще се проведе на 31 януари пред Съдебната палата в София и съдилищата в големите областни градове.

В зависимост от поведението на институциите, акцията на Сдружение „Синдикат на служителите в затворите в България“ ще продължи и в следващите месеци с флашмоб изпълнения и протести на различни места в София в т.ч. и по време на посещенията на министрите на правосъдието от Европейския съюз.