В. Сидеров: Вотът на недоверие беше излишен - bulgaria.utre.bg

В. Сидеров: Вотът на недоверие беше излишен

28 януари 2018, 14:07 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Той нарече възмущението от отсъствието на премиера от дебатите по вота като пресилено

Вотът на недоверие беше излишен, дебатите преминаха неубедително, а БСП загуби от този вот. Този прочит на едно от актуалните събития на изминалата седмица направи за БНР председателят на парламентарната група на Обединените патриоти Волен Сидеров.

"Тези, които се явиха основните разобличители на корупцията – Корнелия Нинова и Елена Йончева, трябваше да отговарят на въпроси за самите себе си. Привкусът, останал у хората, в крайна сметка пак се върти около внушението „Всички са маскари“. /…/ Става порочен кръг, в който внушението, че България е най-корумпираната държава в Европа, беше преекспонирано", твърди той.

Сидеров нарече възмущението от отсъствието на премиера от дебатите по вота като пресилено, тъй като програмата му е била предварително ясна. "По темата корупция се „пресоли манджата“, голяма част от мотивите на вота бяха сглобени по публикации", допълни Сидеров.

"Разглеждам антикорупционния закон по-скоро като компромис заради натиска отвън", посочи още Волен Сидеров, който определи себе си като среден оптимист относно ефективността на новото антикорупционно законодателство.

Запитан за сондажите около фигурата, която ще оглави новия антикорупционен орган, Сидеров отбеляза: „Говори се за Пламен Георгиев (сегашният председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество – бел. ред.), но реално с колегите от ГЕРБ не сме обсъждали конкретни имена. Смятам, че тази седмица, която идва, това ще се случи и ще се случи в една атмосфера на малко по-плътни контакти и обсъждания с ГЕРБ. Има нужда от по-чести и по-конкретни обсъждания – и на кадрови назначения, и на тенденции в политиката. Това ще го искаме ние, от ОП, и трябва да започне да работи този начин. Понякога се губи връзката. Когато се изгуби връзката, започват внушенията, започва филмирането, както се казва, и тогава всъщност се получават разминаванията. Въпросът е в регулярност, в пълноценност на коалиционното общуване.“

В коментара си по друга спорна тема – Истанбулската конвенция, чиято ратификация в парламента беше отложена, Волен Сидеров посочи пред БНР: „Стана страхотен шум около Истанбулската конвенция. Нито е належащо сега да се приема, нито е главен проблем, нито пък тези теми занимават реално българите“.

Предложението на БСП да се проведе референдум по темата Волен Сидеров определи като изхвърляне по темата.

Сидеров описа първата година на президента Румен Радев като опит да се еманципира и да влезе в ролята си на надпартиен държавник: „Търси профила си, в това търсене имаше и конюнктурни грешки в услуга на БСП, но той е един уравновесен държавник и в сравнение с предишния президент имаме по-добро попадение“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета