НАТФИЗ навършва 70 години

Общество

28-01-2018, 12:42

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

НАТФИЗ ще посвети на юбилея си цяла календарна година със специални събития

Навършват се 70 години от създаването на НАТФИЗ, предаде БНТ. Академията обучава кадрите, които се превръщат в едни от най-популярните български звезди на екрана и се гордее с академичната си история и приноса си в развитието на българската култура. Висшето училище носи името на видния актьор Кръстьо Сарафов. НАТФИЗ ще посвети на юбилея си цяла календарна година със специални събития.

ВИТИЗ до 1995 година. След това НАТФИЗ. Висшето учебно заведение e място, където всеки ден се създава нов творчески свят с различен сценарий.

"Духът в НАТФИЗ е дух на екипно мислене, дух на желание за осъзнаване на факта, че нито в театъра, нито в киното човек може да оцелее сам", коментира ректорът на университета, проф. д-р. Станислав Семерджиев.

Зад всеки проект на изкуството стоят преподаватели, студенти и голяма доза талант. А за да си част от НАТФИЗ, трябва да бъдеш мечтател и идеалист.

"В младите студенти непрекъснато виждам себе си, с удоволствие виждам себе си, защото аз не се примирявах лесно, исках да се развивам, исках да променям света и виждам, че това го правят и сегашните студенти", каза още ректорът.

Актьори, режисьори, сценаристи, които изгряват като най-големите звезди на екрана и на сцената. Зад всички тях стои НАТФИЗ. Изкуството е връх. До който трябва да можеш да се изкачиш. Защото си струва да получиш наградата - любовта на публиката, чието сърце си докоснал. В това вярва всеки един възпитаник на академията. И така вече 70 години.