Горанов към БСП: Кой точно текст от конвенцията на евросоциалистите ви притеснява?

България рано или късно ще влезе в еврозоната, категоричен е финансовият министър

"Колеги, кой точно текст от Истанбулската конвенция ви притеснява?" Тя е дело на европейските социалисти?" Това попита финансовият министър Владислав Горанов в тв предаването "Панорама" по БНТ Валери Жаблянов от БСП.  Той не можа да му отговори нищо конкретно, но   изговори безумието, че социалните роли са и сексуални, имало видове полове, както и ред други небивалици, в които БСП се овъртоли като пате в кълчища, след като смени курса и се обърна срещу конвенцията на европейската левица. Разбрахме също, че още Кристиян Вигенин като министър изпратил писмо как няма да я ратифицираме.

Горанов призна , че е гласувал срещу приемането на конвенцията, защото не е имало достатъчно време да бъде дискутирана, но тя ще бъде приета, защото иначе оставаме извън Европа.

 "Кога България ще премине на еврото - отговорът не зависи от нас. . На мен ми се иска това да стане колкото се може по-бързо. В Литва, Латвия и Естония след въвеждането на еврото там ценовите изменения бяха в рамките на 1-2 процента. Ако цената на въвеждането на еврото е 1 процент инфлация, смятам, че трябва да я платим. След банковата криза през 1997 г. загубихме своя финансов суверенитет и така се обрекохме на еврото", заяви  още Владислав Горанов.