Официално обявиха грипна епидемия в София-град

Общество

27-01-2018, 07:39

Снимка:

pexels

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В 404 училища в страната не се учи заради грипната епидемия

Обявена е грипна епидемия и в Габрово

Със заповед на директора на Столична регионална здравна инспекция (СРЗИ) от утре, 27 януари, на територията на област София-град се обявява грипна епидемия. Ограничават се провеждането на профилактичните и планови действия в лечебните заведения, детските и женските консултации, ваксинациите и свижданията в болниците. СРЗИ е предписало на Регионалното управление по образованието София-град да се преустановят учебните занятия от 29 януари, понеделник, до края на учебната седмица – 2 февруари.

РЗИ-Хасково е издало предписание за преустановяване на учебната дейност на територията на общините Хасково, Любимец, Симеоновград, Харманли и Стамболово, считано от 29.01.2018 г. до 31.01.2018 г., включително. Заради високата заболеваемост вчера мярката беше въведена и в областите Бургас, Видин и Стара Загора. В Бургас няма да се учи до 29 януари. Грипната епидемия в областите Пазарджик и Перник приключи и учебните занятия вече са възстановени.

Обявена е грипна епидемия и в Габрово. Дните 26 и 29 януари – съответно петък и понеделник, са неучебни. Учениците от общините Дряново и Трявна, където вече бе обявена епидемия, възстановяват учебни занятия от понеделник, 29 януари, припомнят от РЗИ. От днес е обявена грипна епидемия и в област Ямбол.