В Румъния обявиха състава на новото правителство - bulgaria.utre.bg

В Румъния обявиха състава на новото правителство

26 януари 2018, 15:45 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

Очаква се парламентът да гласува вот на доверие на новия кабинет на 29 януари

Виорика Дънчила, която беше номинирана за премиер на коалиционното правителство на Социалдемократическата партия и Алианса на либералите и демократите в Румъния, обяви след заседание на ръководствата на двете партии състава и структурата на бъдещия кабинет, съобщава информационният сайт Зиаре, цитира БНТ.

Дънчила съобщи, че новото правителство ще има четирима вицеприемири, за разлика от предишното, което имаше трима. Създаден е допълнителен вицепремиерски пост за заздравяване на стратегическите партньорства на Румъния, по-специално със Съединените щати.

Вицепремиер без портфейл ще бъде Виорел Щефан, вицепремиер и министър на околната среда - Грациела Гаврилеску, вицепремиер и министър на развитието - Паул Станеску, вицепремиер за прилагане на стратегическите партньорства на Румъния - Ана Бирчал.

Министър на правосъдието остава Тудорел Тоадер, на отбраната - Михай Фифор, на външните работи - Теодор Мелешкану, на вътрешните работи Кармен Дан. Еуджен Теодорович поема министерството на финансите, а Дануц Андрушка - министерството на икономиката. Антон Антон ще оглави министерството на енергетиката, а Богдан Триф - министерството на туризма.

Очаква се парламентът да гласува вот на доверие на новия кабинет на 29 януари.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета