Българското знаме се развя в кметството на Брюксел - bulgaria.utre.bg

Българското знаме се развя в кметството на Брюксел

26 януари 2018, 12:40 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МВнР

Прозвучаха химните на България и на Европа в изпълнение на пианистката Весела Дякова и баритона Иван Тирион

За пръв път кметът на Брюксел покани страна председател на Съвета на ЕС да постави символично националното си знаме в кметството на столицата на Белгия и Европейския съюз. Това се случи на 24 януари, когато в присъствието на дипломати, български и белгийски граждани посланик Мая Добрева връчи българския флаг на кмета Филип Клос, предаде пресслужбата на МВнР.

В приветствените си слова двамата изтъкнаха ролята и значението на Българското председателство и подчертаха общите елементи в историята на двете държави. Кметът Клос постави знамето на България на специалното почетно място в тържествената Готическа зала на кметството.

Прозвучаха химните на България и на Европа в изпълнение на пианистката Весела Дякова и баритона Иван Тирион. Те изпълниха също три миниатюри на Димитър Ненов и откъс от операта „Кармен“ от Жорж Бизе.

Кметът и гостите се насладиха и сърдечно аплодираха музикантите и танцьорите от фолклорна формация „На хорото в Брюксел“, които завършиха програмата с традиционни български танци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета