Цв. Цветанов се срещна със зам.-председателя на ЕНП Люк Вандепуте

Вандепуте заяви, че Европа категорично подкрепя политиките на премиера Бойко Борисов

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със заместник-председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Люк Вандепуте, предаде пресслужбата на ГЕРБ.

По време на срещата в централата на ПП ГЕРБ Вандепуте поздрави Цветанов за силните дебати от страна на мнозинството в българското Народно събрание по време на вота на недоверие и за успешното му отхвърляне. Заместник-председателят на ЕНП заяви, че Европа категорично подкрепя политиките на премиера Бойко Борисов и усилията на българското правителство.

По време на разговора Цветан Цветанов и Люк Вандепуте обсъдиха подготовката на срещата на върха на европейските лидери от ЕНП през май 2018 година в София. Двамата разговаряха също и за подготовката на партиите-членки на ЕНП за предстоящите европейски избори през 2019 година.

Цветанов и Вандепуте се обединиха около извода, че ЕНП трябва да продължи да дава своя силен глас за обединена Европа, а партиите-членки трябва да формулират общи послания за европейските политики в интерес на всички европейски граждани.