Кирил Десподов с хеттрик за ЦСКА при 8:0 срещу отбор на Фабио Капело

"Армейците" разгромиха китайския Дзянсу в контролата между двата отбора в Испания

ЦСКА разгроми китайския Дзянсу (Сунин) в контролата между двата тима, която се игра в Марбея.

Мачът бе първи от подготвителния лагер на "червените" в Испания, като завърши при разгромното 8:0 за софиянци.

С хеттрик за българския отбор се открои Кирил Десподов, а по още едно попадение добавиха Алберг, Живков, Атанасов, Манолев и Каранга. Последният се "отличи" и с няколко пропуска от чисти позиции, като явно има да наваксва, що се касае до физическата си подготовка.

През първото полувреме ЦСКА играеше футбол. Съперникът определено не бе насочил усилията си в същия спорт, като преобладаваха груби влизания, провокации, но не и чисто футболни прояви в редиците на символичните гости.

Състезателите на "червените" правеха каквото си поискат на терена, като редуваха акциите си една след друга.

Само в рамките на началните 6 минути, столичани можеха да да излязат напред в резултата, ако мерникът на Фернандо Каранга бе малко по-точен.

Резултатът бе открит след 17 минути игра, когато Кирил Десподов изпълни по чудесен начин свободен удар на границата на наказателното поле, отсъден за нарушение срещу Каранга.


Самият таран на "червените" реализира след 35 минути игра, когато се пребори за една топка с вратаря на съперника и стреля покрай тялото му за 2:0.

Три минути преди почивката Роланд Алберг също записа името си сред голмайсторите, като бутна топката в мрежата от удобна позиция.

Така доминацията на "червените" бе осезаема, а и подкрепена със солидно доказателство - цели три попадения срещу формацията на Дон Фабио Капело. Само за едно полувреме игра.

Преднината на "армейците" набъбна допълнително през вторите 45 минути, като само в рамките на около 180 секунди Кирил Десподов вкара нови два гола.

Първо той бе точен от дузпа, отсъдена за фаул срещу самия него, а впоследствие реализира и с глава, за 5:0.



Крайното 8:0 оформиха влезлият като резерва Радослав Живков, а след него и Атанасов и Манолев. Опитният национал вкара от бялата точка.

Първоначално се смяташе, че "армейците" ще запазят основните си играчи за срещата срещу украинския Динамо (Киев), която е в събота.

Белчев обаче не даде почивка на звездите срещу водения от италианската легенда Фабио Капело китайски тим, който завърши на 12-о място в първенството.



Освен срещу Дзянсу, "армейците" ще премерят сили с още един китайски отбор - Тянжин, който е воден от германската легенда Ули Щилике.

Безспорно най-сериозната проверка за тима на Стамен Белчев пък ще бъде на 31 януари, когато съперник е Спартак (Москва), с Ивелин Попов в състава си.