НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн - bulgaria.utre.bg

НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн

25 януари 2018, 10:31 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nap.bg

Уведомителни имейли са получили 174 000 клиенти на НАП

Националната агенция за приходите напомня, че срокът за ползване на 5-процентна отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича на 31 януари, съобщават от пресцентъра на НАП.

НАП започна изпращането на близо 174 хиляди електронни писма до клиентите си, за да ги уведоми за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица (по чл. 50 от ЗДДФЛ). Имейли ще получат тези клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета