Тръмп готов да бъде разпитан в разследването за руска намеса в изборите в САЩ

Свят

25-01-2018, 09:57

Снимка:

twitter

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръмп нападна демократите, иска стена с Мексико

Държавният глава допълни, че очаква това да се случи в рамките на 2-3 седмици след одобрението от адвокатите му

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под клетва в рамките на разследването за предполагаема руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г.

Държавният глава допълни, че очаква това да се случи в рамките на 2-3 седмици след одобрението от адвокатите му. „С удоволствие ще го направя колкото е възможно най-скоро“, каза Тръмп пред журналисти в Белия дом.

Разследването се води от специалния прокурор Робърт Мълър, който от началото на година заяви интерес да чуе позицията на президента, който от своя страна нарече руското разследване „лов на вещици“ и „измама“. Говорейки в Белия дом, Тръмп твърди, че е „абсолютно“ подготвен да бъде разпитан под клетва „Няма никаква тайна, няма никаква пречка“, каза той.

Разпитът вероятно ще се проведе лице в лице, в писмен вид или ще протече като комбинация от двете. Пред репортерите Тръмп каза още, че опонента му на вота преди 2 години – Хилъри Клинтън не е била подготвена за разпит под клетва от ФБР за употребата на личният й имейл. Преди дни американското разузнаване оповести, че несъмнено е имало намеса на Русия в президентските избори в полза на Доналд Тръмп. Москва обаче отрича подобни действия.