Националите до 12 год. заминават за Европейските зимни купи - bulgaria.utre.bg

Националите до 12 год. заминават за Европейските зимни купи

24 януари 2018, 20:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

    Националите до 12 год. заминават за Европейските зимни купи

Състезанията ще се проведат от 26 до 28 януари

От петък до неделя (26-28 януари) ще се проведат Европейските зимни купи за момчета и момичета до 12 години. Участниците са разделени в четири квалификационни групи. Първите два отбора в крайното класиране на всяка една от тях ще получат правото да участват във финалите през месец февруари. Преди първенствата националите бяха на лагер, който се проведе при отлични условия на кортовете на ТК „Барокко Спорт“ (срещу входа на зала Бонсист в Студентски град),съобщи БФ Тенис.

При момичетата до 12 години България ще бъде представена от Росица Денчева ТК "Плевен 90", Никол Николова ТК "Испано", гр.Варна и Каталина Петрова ТК "15:40", гр.София с капитан Даниел Ангелов. В лагера се включи и Йоана Константинова ТК "Плевен 90". Първенството при момичетата ще се проведе в Ханти-Мансийск (Русия). Освен България участие ще вземат отборите на Кипър, Грузия, Холандия, Русия и Турция.


Националният ни отбор за момчета в тази възраст е в състав Георги Георгиев ТК "Свиленград", Павел Маринов ТК "Супер Спорт", гр.Варна и  Маздрашки ТК "Егалите", гр.Несебър с капитан Александър Арсовски. Част от лагера при момчетата беше и Ангел Владов ТК "Супер Спорт", гр.Варна. Надпреварата ще се проведе в Лейбниц (Австрия), а наши съперници са отборите на Австрия, Хърватия, Великобритания, Унгария, Италия, Люксембург и Словения.


Подготовката за участие на националните ни отбори на Европейските зимни купи за момчета и момичета до 12 години се проведе с подкрепата ТК „Барокко Спорт“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета