Хьон Чун: България, ще се видим на DIEMA XTRA Sofia Open

Спорт

24-01-2018, 15:53

Снимка:

БФТенис

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Огромен интерес към DIEMA XTRA Sofia Open

Григор Димитров: Пожелах късмет на Ник Кириос

След Откритото първенство на Австралия първият кореец, стигнал полуфинал на турнир от Големия шлем, пристига в София

Преди полуфинала на Australian Open срещу Федерер корейската звезда отправи послание към българите,съобщи БФ Тенис.

Правещият фурор на Australian Open Хьон Чун отправи послание към българската публика. След Откритото първенство на Австралия първият кореец, стигнал полуфинал на турнир от Големия шлем, пристига в София.

„Здравей, България. Очаквам да ви видя на DIEMA XTRA Sofia Open“, каза Хьон Чун от Австралия, където си подсигури място в топ 4.



След като елиминира №4 в света Александър Зверев и бившия №1 в света Новак Джокович, Хьон Чун ще играе с легендарния Роджър Федерер в битка за класиране на финала на Australian Open.

Хьон Чун разби с 3:0 сета (6:4, 7:6, 6:3) Тенис Сандгрен в 1/4-финалите в Австралия! Приказката за корейската звезда продължава, а след нея шампионът от Next Gen ATP Finals идва за DIEMA XTRA Sofia Open между 4 и 11 февруари! А в София го очаква шампионът от финалите на АТП за 2017 г. Григор Димитров.

„Чун ще бъде истинска сила в София“, обяви още на старта на похода на корееца в Австралия турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами. „Той задава стандартите за бъдещата генерация в световния тенис и феновете в София ще имат шанса отблизо да отправят поглед в бъдещето на тениса“, допълни Макнами.

Феновете вече с нетърпение очакват сблъсъка между двамата шампиони от финалите на АТП за 2017 г. Григор Димитров и Хьон Чун в София. Турнирът от сериите АТП 250 е между 4 и 11 февруари в „Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

Третото издание на Sofia Open получи голяма подкрепа от сериозни компании. DIEMA XTRA, част от Нова Броудкастинг Груп, е генерален спонсор турнира от сериите АТП 250. Основни спонсори са Dubai Duty Free, Първа инвестиционна банка, „Теленор“ и Emirates. Официални спонсори са „ЕКО България“, McDonald’s, Rexona, „Банкя“, хотел „Маринела“, Mazda, Asics, Head, Dominos, „Евроинс“ и зимен курорт Банско.