Тръмп нападна демократите, иска стена с Мексико

Свят

24-01-2018, 12:19

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конгресът поднови финансирането на федералното правителство до 8 февруари

Плачещият Чък Шумър напълно разбира, особено след унизителното си поражение, че ако няма Стена, няма и DACA

Американският президент Доналд Тръмп отново се развихри в "Туитър", като разкритикува лидера на групата на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър във връзка със споразумението между демократите и републиканците за прекратяване на кризата със спряното финансиране на американската администрация, като го нарече "унизително поражение".

Атаката на Тръмп идва, след като той призова за преговори между републиканците и демократите за реформата в областта на имиграцията и програмата DACA, която е свързана с нелегалните имигранти, които са били доведени в САЩ като деца, известни като "мечтателите".

"Плачещият Чък Шумър напълно разбира, особено след унизителното си поражение, че ако няма Стена, няма и DACA. Трябва да имаме сигурност и безопасност, заедно със силни военни, за нашия велик народ!", написа Тръмп.

Атаката на Тръмп в "Туитър" може да е реакция на информациите, че Шумър е оттеглил офертата за включването на финансиране за граничната стена с Мексико в преговорите за реформа относно имиграцията.