МРРБ осигурява над 4.1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините - bulgaria.utre.bg

МРРБ осигурява над 4.1 млн. лв. за общи устройствени планове на общините

24 януари 2018, 06:45 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    МРРБ

Редът и условията за достъп до този ресурс са утвърдени от министър Николай Нанков

Над 4,1 млн. лв. осигурява Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изработване на общи устройствени планове на общините през 2018 г. Редът и условията за достъп до този ресурс са утвърдени от министър Николай Нанков. Съгласно Закона за устройство на територията на министъра на регионалното развитие и благоустройството е възложено разпределянето на средствата от държавния бюджет, които се предвиждат за финансово подпомагане изработването на общи устройствени планове, предава пресслужбата на МРРБ.

В съответствие с одобрените Ред и условия МРРБ ще предприеме действия за финансово подпомагане на общините, които са кандидатствали след 2016 г. за финансово подпомагане изработването на задания и проекти на ОУПО. Допуска се финансиране по сключени договори с избран изпълнител след 2014 г., чието изпълнение (действие) не е приключило.

Одобрените Ред и условия и приложението към тях са достъпни на интернет страницата на МРРБ в раздел „За потребителя“ – „Нормативни актове“ – „Общи устройствени планове“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета