Едмънд спря Димитров от нов полуфинал в Мелбърн

Втората ракета на Великобритания за първи път в кариерата си ще играе полуфинал на турнир от Шлема

Григор Димитров не успя да се класира за втора поредна година на полуфинал на Australian Open. Световният №3 загуби с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 от Кайл Едмънд от Великобритания на "Род Лейвър Арина" в Мелбърн. Втората ракета на Великобритания за първи път в кариерата си ще играе 1/2-финал на турнир от Шлема и записа първи успех над българина,съобщи БФ Тенис.

Срещата започна с пробив за Едмънд още в първия гейм. Димитров стигна до рибрейк за 3:3. Едмънд постигна още един пробив за 5:4 и след това сервираше за спечелване на сета. Димитров имаше три възможности да изравни, но не успя да се възползва. Едмънд реализира втория си сетбол, за да затвори частта след 42 минути игра.

Димитров започна с пробив за 2:0 втория сет. Да края на тази част Гришо не допусна пробив и спечели с 6:3 за 44 минути.

Още в първия гейм на третата част Григор не се възползва от точка за пробив. При 3:4 Димитров изигра слаб сервис гейм, който завърши с двойна грешка и по този начин беше пробит за 3:5. В следващия гейм Едмънд спечели на 30 и затвори сета за 40 минути.

Едмънд поведе с пробив за 3:2 в четвъртата част, но Димитров направи рибрейк за 3:3. Григор допусна нов брейк за 4:5 и така Едмънд сервираше за мача. Англичанинът успя да реализира първия си мачбол при 40:30 и така Димитров напуска надпреварата.