Мемфис Депай прати ПСЖ в размисли преди мачовете с Реал

Лион заслужено спечели с 2:1 срещу парижани

Мемфис Депай прати ПСЖ в размисли преди мачовете с Реал Мадрид. Преди попадението на холандеца двата гола в мача бяха също красиви. Фекир откри след изпълнение на фаул от 36 метра. В края на първото полувреме Курзава намери топката за страхотно воле под гредата.


Когато конфликтна личност като Неймар не е на терена се намери друг негов сънародник, който да направи издънка. Не става въпрос за капитана на отбора Тиаго Силва, който за разлика от останалите бразилци е дисциплиниран и сериозен  като германец. Става въпрос за другият бразилски пришълец Дани Алвеш. След очевиден фаул от негова страна се скара със съдията Клеман Тюрпен и той го изгони заслужено.

Лион има класа и се възползва от ситуацията, макар и в края на мача. В допълнителното време влезлия като смяна Мемфис Депай отбеляза страхотен гол с елегантен шут точно в десния горен ъгъл на вратата на ПСЖ. Вратарят на парижани Ареола бе безпомощен при този невероятен удар. Както и целия тим на ПСЖ. Малко преди края на мача и Кавани трябваше да бъде изгонен с втори жълт картон,но бе пощаден.

Лион направи страхотен мач. Личи си работата на треньора Бруно Женезио,който е събрал момчета с характер в отбора. Разликата с ПСЖ засега е осем точки. На пръв поглед немислим аванс на тима от Париж за стопяване. И все пак остават още доста кръгове.

За ПСЖ това е втора загуба в шампионата след тази от Страсбург пак с 1:2 и отново като гост. Тепърва ще се види дали  това не са леки пробойни по пътя към поредната титла. Или има шанс Лион да измести ПСЖ от върха.
При всички случаи с наближаващите  мачове от осминафиналите на Шампионската лига ПСЖ ще трябва доста да размишлява за предстоящите мачове с Реал. Със сигурност Неймар и неговият ординарец по конфликти Дани Алвеш създадоха трудна атмосфера в отбора. Вижда се,че и нервите на Кавани не издържат. Не,че в Реал е цветя и рози. Но при всички случаи историята може да помогне на мадридския гранд,който винаги се е чувствал отлично в своя турнир за Купата на европейските шампиони,който сега се казва Шампионска лига.