Експерт: Няма информация профилът на президента да е бил хакнат - bulgaria.utre.bg

Експерт: Няма информация профилът на президента да е бил хакнат

22 януари 2018, 09:05 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Целта на Facebook е винаги да стоите в приложението

„Нямаме достатъчно информация, че профилът на президента Румен Радев е бил хакнат. По всяка вероятност става въпрос за типичен случай на отнемане на права върху профила, но не в чистия вид хакерство, за което сме чували досега. Причината – има няколко различни начина човек да се сдобие с вашия профил”, заяви в студиото на Нова Телевизия експертът по киберсигурност Спас Иванов.

Вчера от президентсвото съобщиха, че е имало нерегламентиран пробив в профила му. На страницата му се е появила публикация на турски език, която препраща към турски сайт за бързи кредити. Службите проверяват случая, а от вчера страницата на президента в социалната мрежа си работи нормално. Кибертероризъм ли е да хакнеш страницата на президента? И как да пазим собсъвените си профили?

„Често ни се налага, когато разглеждаме постове във Facebook, да ни излиза нов екран, който ни приканва да се логваме обратно, тоест да си потвърдим паролата, за да видим даден пост. Това със сигурност е фишинг измама, тъй като Facebook никога няма да цел да ви извади от неговата страница и да ви прехвърли към сайт на трента страна. Целта на Facebook е винаги да стоите в приложението”, добави експертът по киберсигурност Спас Иванов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета