Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС - bulgaria.utre.bg

Красен Кралев: Не взимам страна в битката за президент на БФС

22 януари 2018, 07:17 | Bulgariautre
  • Снимка:
    bnt.bg/кадър

Не мога три години да го говоря и в един момент да сменя начина на говорене

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отрече да взема страна в битката за президентския пост в българския футбол. В неделя Кралев бе гост в предаването "Спортна треска" по БНТ.
"Наистина не искам да взимам страна. Колкото пъти ме питате и ми задавате въпрос относно конгреса, трябва да коментирам този случай. Не мога три години, откакто съм министър, във всяко едно мое изявление да ме питате за футбол, а аз да казвам какво сме работили с Българския футболен съюз", каза Кралев, запитан за изказването на Любослав Пенев, че министърът на спорта не трябва да взима страна в битката за президентския пост.
"Реализирахме различни програми, за първи път работим по детско-юношеския футбол, вече трета година се дава по милион и нещо от държавата. Тази година са дадени милион и 200 хиляди. Програмите са прекрасни, реализират се. Не мога три години да го говоря и в един момент да сменя начина на говорене и да казвам, че не става. Виждате, че правим стадиони, тези неща ще продължават така или иначе", добави той.
"Не искам да влизам в този дебат. Да ги оставим всички кандидати да дават изявления, пресконференции, да водят дебат на база на програми, на платформи. Но не мога да се отрека от думите си, които съм казал за Българския футболен съюз. Изобщо не искам да влизам в конфликт и да съм посредата в този водовъртеж. Ясно е, на конгреса винаги има страсти. При всички конгреси има страсти. Онзи ден имаше конгрес в гимнастиката, избраха се. Ще мине конгресът и на футболния съюз. Важно е да не се прекалява с личните нападки и победителят да си изпълнява платформата", завърши министърът на младежта и спорта.

Видео от предаването можете да видите ТУК.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета