АПИ: Отложете пътуването през нощта - bulgaria.utre.bg

АПИ: Отложете пътуването през нощта

21 януари 2018, 15:51 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    АПИ

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим

През нощта се очаква снеговалеж и понижение на температурите. Прогнозата на синоптиците е, че през нощта валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилват, напомнят от АПИ. Най-много валежи и силен вятър, което е предпоставка за снегонавявания,се очакват в Североизточна и Югоизточна България.

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим, уведомяват от агенцията. Около 3000 машини са готови за поддържане на републиканските пътища.

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които не им се налага спешно да пътуват през нощта, да отложат тръгването за утре сутрин. Необходимо е автомобилите да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват при необходимост, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, подчертават от ведомството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета