Има съгласие по главните въпроси за Македонската православна църква - bulgaria.utre.bg

Има съгласие по главните въпроси за Македонската православна църква

21 януари 2018, 14:10 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    patriarshia

Oбмисля se как да се отбележат честванията на 1000 години от създаването на Охридската архиепископия в Македония

Има съгласие по главните въпроси за желанието на Македонската православна църква да бъде призната за посестрима на българската. По този начин тя може да придобие автокефалност. Това каза българският патриарх Неофит, цитиран от БНР.

"Стараем се да се изслушваме с внимание, да поддържаме добрия тон, да се срещаме с архиереите и хората, от които зависи придвижването на този въпрос. Слава Богу, че има консенсус по главните въпроси на бъдещото единство", заяви духовният водач на България.

"От думите му стана ясно, че се обмисля как да се отбележат честванията на 1000 години от създаването на Охридската архиепископия в Македония. С Бога напред, ще се стараем да служим на мира и любовта Христови", каза патриархът.

На имения си ден патриарх Неофит почете своя небесен покровител като отслужи тържествена света Литургия и благодарствен молебен в Софийската митрополитска катедрала "Св. Неделя".

Той пожела на миряните да бъдат честити с вярата си в Светото Православие. "Да бъдем радостни в постигането на добри успехи в църковния живот и в усилията на всеки от нас да живее според Словото Божие. Бог да е с нас и на всички ви Благословение", пожела патриарх Неофит.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета