Ева Майдел: Имаме исторически шанс да установим нови отношения с гражданите на ЕС

Mного европейци днес искат по-ангажиран ЕС в сфери като управлението на миграцията, сигурността и отбраната и дори социалната политика

„Днес имаме исторически шанс да установим нови отношения с гражданите на ЕС. Европа трябва да защити най-важните ценности за своите граждани - свободата на движение, солидарността в политиката на сближаване и Икономическият съюз“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по повод първото пленарно заседание относно бъдещето на Европа с участието на ирландският министър-председател Лио Вардакар.

Според българския евродепутат, който е президент на Международното европейско движение, много европейци днес искат по-ангажиран ЕС в сфери като управлението на миграцията, сигурността и отбраната и дори социалната политика. „Дневният ред, който поставяме днес, е показател за каква Европа се стремим - Европа, която защитава, Европа, която предлага решения на своите граждани в необлагодетелстваните региони, Европа, която има ясни и единни правила за гражданите на трети страни. Европейският съюз създава стабилност за своите непосредствени съседи. Българското председателство поставя тези теми в контекста на дебата за бъдещето ан Европа в центъра на своите приоритети“, категорична бе Ева Майдел.

Ева Майдел сподели, че е жизнено важно да съхраним вече изградените и утвърдени ценности. „Имаме нужда от Европа, която може да се промени и адаптира. Нивата на подкрепа за ЕС се върнаха към тези преди кризата. 57% от европейците днес подкрепят членството на страната им ЕС. 64% смятат, че членството в ЕС е от полза за тяхната страна“ .