Л. Павлова: България има воля за борба с корупцията

Страната успя да върне темата за Западните Балкани в общоевропейския дневен ред

Българските приоритети бяха представени по един много убедителен и ясен начин. Благодарни сме за подкрепата, която получихме от всички политически партии в Европейския парламент и от признанието от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за това, че са ясни и добре подбрани. Това каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова в Страсбург, след представянето на приоритетите на Българското председателство пред Европейския парламент днес от министър-председателя Бойко Борисов.

Министър Лиляна Павлова акцентира на това, че страната успя да върне темата за Западните Балкани в общоевропейския дневен ред и да насочи вниманието на институциите към дебата за бъдещето на Европа, дигиталния дневен ред и към сигурността и стабилността на континента.

На днешното заседание страната получи ясно подкрепа в борбата с корупцията, каза още министърът за Българското председателство, отговаряйки на въпрос.

„България има воля за борба с корупцията, върви по прав път по отношение на мерките и законодателството и това, по което се работи – дава резултат, който е видим през икономическите показатели – ръста на икономика, намаляващата безработица и увеличаването на инвестициите“, допълни тя.