Т. Биков: С вота на недоверие БСП само имитират политическа дейност

Политика

17-01-2018, 14:07

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП внесе вот на недоверие без ДПС

БСП внасят вот на недоверие към кабинета

БСП направиха грешка, лошо изиграно действие

„С вота на недоверие БСП само имитират политическа дейност“, коментира пред журналисти Тома Биков от ГЕРБ. „Докато в Брюксел цяла Европа приветства българското председателство, в лицето на делегацията, водена от Борисов, тук в Народното събрание ставаме свидетели на едни самоцелни действия, които целят само да имитират политическа дейност. Внася се вот на недоверие без мотиви, след дълги преговори и закани получаваме един вот, който е обречен на загуба“, смята депутатът от ГЕРБ.

Според Биков един вот има три цели. Първата е да свали кабинета, но очевидно няма да успее, не защото няма гласове, а защото България бележи най-добрите икономически показатели през последните години. „Имаме бюджет, който разхлабва коланите на българите и точно сега да спрем този тренд за удоволствие на БСП да имитира дейност, няма да стане“, категоричен бе Тома Биков. Втората цел според него е корекция на определена политика. „Корекция на министър, атака срещу определен сектор – нямаме такова нещо. Корупцията е една обща тема, която дава възможност за разтягане на локуми, но нищо конкретно. Атаката изглежда е само срещу Делян Добрев“, смята депутатът от ГЕРБ.

„Трето място – да обедини опозицията. И тази цел не е постигната. Трябваше от двете, а другата по различни мотиви ще гласува за недоверието. БСП направиха грешка, лошо изиграно действие и съм сигурен, че ще понесат политическите негативи. Още повече, една от основните цели за мен на този вот, просто Нинова да я дават по новините заедно с Борисов“, убеден е Биков.