БСП внесе вот на недоверие без ДПС - bulgaria.utre.bg

БСП внесе вот на недоверие без ДПС

17 януари 2018, 11:52 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    parliament.bg

Според БСП фактът, че корупцията властва в България, не се нуждае от доказване

Българската социалистическа партия внесе вот на недоверие към третото правителство на Бойко Борисов, без участието на ДПС. Вотът на недоверие е с причина „провала на правителството с борбата с корупцията“.

В мотивите си опозицията посочва, че предложеният проект на решение не е самоволен опозиционен акт, а необходимост и се основава на разбирането, че корупцията е пропила цялата държава; че правителството на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ не само не може, но и не иска да преустанови този процес; че правителство, което не се справя с този кардинален проблем, фактически е загубило правото си да управлява.

Според БСП фактът, че корупцията властва в България, не се нуждае от доказване. От ПГ на „БСП за България“ посочват, че за деветте месеца, през които е на власт, правителството на Бойко Борисов е употребило повече енергия да обяснява, че корупцията е несъществуващ проблем, отколкото да ѝ се противопоставя.

„Управляващите трябва да са притеснени, че се излагат пред българския народ и неслучайно многобройните протести го доказват. Европредседателството не е основание да си затваряме очите. Когато има несправедливост и проблем, ние, като опозиция, го известяваме”, заключи Драгомир Стойнев от БСП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика