Естонският премиер: Дано българското председателство даде тласък на Западните Балкани

Свят

16-01-2018, 16:52

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Европейски медии за българското председателство на ЕС

ЕС е обърнал нова страница в историята си и сега държавите отчитат икономическо възстановяване

Председателството на Съвета на ЕС беше възможност да изпълним дълга си към Европа. Това изтъкна заяви естонският премиер Юри Ратас по време на прегледа на изминалото 6 месечно председателство на страната му.

Ратас подчерта, че ЕС е обърнал нова страница в историята си и сега държавите отчитат икономическо възстановяване. Той заяви, че трябва да се продължи с технологичният прогрес и че председателството на Естония е минало под знака на дигитализацията. Ратас изрази очакването при започналото българско председателство да бъдат изпълнени всички приоритети.

„Надявам се , че Българското председателство ще продължи своята работа особено в темата за приобщаване на Западните Балкани, което ще даде нов импулс на нашата политика на разширяване на Съюза“, заяви премиерът на Естония Юри Ратас.

„Това беше едно от най-добре подготвените и професионално ръководено председателство на Съвета. Уверих се, че малките държави в ЕС правят най-добрите председателства, че търсят съгласието и Естония доказа това. Тази година трябва да доведем до по-добри резултати за по-добро бъдеще“, заяви Жан-Клод Юнкер.