Български депутати на работно посещение в Лондон

Политика

16-01-2018, 14:46

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Народните представители ще имат срещи със свои колеги от британския парламент

Българска парламентарна делегация ще бъде на работно посещение във Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

„С колегите заминаваме на работно посещение в британската столица Лондон. Ще проведем серия от срещи с колеги от парламента. Централна тема на визитата ни е парламентарният контрол върху сектора за сигурност“, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Народните представители ще имат срещи със свои колеги от британския парламент. По време на разговорите ще бъде обсъждано задълбочаването на парламентарното сътрудничество в сектора за сигурност и обмена на добри практики в редица области. В рамките на визитата са предвидени и срещи, посветени на прилагането на парламентарен контрол върху специалните разузнавателни средства.

В състава на делегацията са председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства Димитър Лазаров, членът на двете комисии Мустафа Карадайъ, както и Филип Попов от Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства.