В Ливърпул съмна и без Коутиньо

При това със зрелищно 4:3 на "Анфийлд" над Манчестър Сити

В Ливърпул съмна и без Коутиньо. При това със зрелищно 4:3 на "Анфийлд" над Манчестър Сити.


Преди този мач фенове на мърсисайдци бяха разтревожени за развоя на тази среща. Ливърпул се изправяше срещу лидера в първенството, а Коутиньо съвсем скоро бе направил показен,по бразилски, трансфер в Барселона.

Е,две неща се видяха в тази интригуваща среща от Висшата лига. Първо, отборът на Клоп се бе мобилизирал и направи един от най-красивите си мачове в последно време. Дори се стигна в един момент до разгромното 4:1. В края на мача типично в стила на отбора на Клоп тима допусна два гола и спечели с 4:3.


Но тази победа на Ливърпул показа за сетен път в последно време,че Манчестър Сити има пробойни. "Гражданите" вървят напред в английските турнири, в първенството имат голяма преднина и трудно биха изпуснали първото място. Но и загубата от Ливърпул показа,че тимът на Гуардиола не е застрахован от неуспехи. Особено в Шампионската лига.


Що се отнася до Ливърпул,тимът на Клоп може да мечтае за Топ 4. Но игрите на отбора трябва да са все такива като тази срещу Манчестър Сити. А за големи мечти в турнира за Купата на Шампионската лига трябва да играят,така както го направиха до 4:1 срещу Сити. И да се опитат да запазват убедителните резултати. Защото сега се стигна до 4:3 и бяха спасени от края на мача. Иначе отново щяха да повторят слабостите от предишни срещи, когато водят убедително и накрая изпускат победите заради наивни грешки.