Григор Димитров започна с разгромна победа в Мелбърн

Гришо постигна успех над Денис Новак от Австрия

Григор Димитров постигна убедителна победа с 6:3, 6:2, 6:1 срещу квалификантът от Австрия Денис Новак на старта на Australian Open,съобщи БФ Тенис.
Третият в схемата на Димитров доминираше през цялата среща продължила 1 час и 39 минути. Във втория кръг Григор ще играе срещу друг квалификант Макензи Макдоналд, които е № 186 в световната ранглиста.

На централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн българинът стартира с две двойни грешки, но взе подаването си. Гришо проби за 3:1 и това му беше достатъчно за да спечели първата част с 6:3 за 36 минути.

Димитров стартира с брейк втория сет. Той направи още пробив за 4:1, а веднага след това отрази две точки за пробив. Григор спечели втората част с 6:2 за 34 минути.

Димитров проби на нула за 2:1 в третата част. В петия гейм българинът стигна до нов брейк за 4:1. В седмия гейм Григор затвори мача от втората си възможност.

Димитров наниза седем аса и направи четири двойни грешки. Той вкара 59 процента първи сервис и спечели 85 процента от точките при разиграването му.