Нови преговори между Северна и Южна Корея на високо равнище

Свят

15-01-2018, 06:20

Снимка:

wikimedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Северна Корея ще преговаря с Южна Корея

Те обаче ще са във връзка с посещението на севернокорейска група музиканти, танцьори и други на зимната олимпиада в Южна Корея

Южнокорейското правителство прие предложението на Северна Корея за преговори на работно равнище на 15 януари, предадоха ТАСС и Ройтерс, позовавайки се на агенция Йонхап. Те обаче ще са във връзка с посещението на севернокорейска група музиканти, танцьори и други на зимната олимпиада в Южна Корея.

Първият кръг от диалога за нормализация на отношенията между Република Корея и КНДР се състоя на 9 януари в граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона, разделяща на две Корейския полуостров. Тогава бе решено Пхенян да изпрати на олимпиадата представителна правителствена делегация, демострационен отбор по таекуондо, танцьори и музиканти. Въпросът за участието на севернокорейски спортисти в олимпийските игри още не е решен.

Новите работни преговори на 15 януари ще се водят в павилиона „Тонгил“ (обединение), в севернокорейската част от граничното селище Панминчжон.