Президентът ще проведе 2 официални срещи днес - bulgaria.utre.bg

Президентът ще проведе 2 официални срещи днес

15 януари 2018, 07:10 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    facebook

Държавният глава ще се срещне с японския премиер и колегата си от Черна Гора

От 09.30 часа държавният глава Румен Радев ще разговаря на „Дондуков“ 2 с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на посещение у нас, предаде прессрекретарията на президентството.

Това е първо в историята на двустранните отношения посещение в България на министър-председател на Япония.

По-късно той ще посрещне и Филип Вуянович, президент на Черна гора. Държавният глава на Черна гора ще бъде на еднодневно официално посещение в България по покана на Радев. От 10.15 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на Филип Вуянович. Президентът на Черна гора ще поднесе венец на Паметника на Незнайния воин.

От 10.40 часа в сградата на „Дондуков“ 2 ще се проведе среща на четири очи между двамата президенти, а от 11.05 часа ще започнат пленарните разговори между официалните делегации на България и Черна гора.

В 11.55 часа Румен Радев и Филип Вуянович ще дадат съвместна пресконференция за медиите в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

В рамките на посещението си държавният глава Филип Вуянович ще проведе срещи и с министър-председателя на България Бойко Борисов и с председателя на Народното събрания Цвета Караянчева.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета