Държавата отпусна пари за ремонт на мост, разрушен от наводненията през 2014

Общество

14-01-2018, 09:09

Снимка:

sofiautre

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Ремонтните дейности се забавиха повече от две години

700 000 лева отпусна държавата за строителството на срутен при наводненията през 2014 година мост във врачанското село Малорад, предаде БНТ. Ремонтните дейности се забавиха повече от две години заради безкрайни обжалвания на процедури от фирми-изпълнители, а местните почти бяха загубили надежда, че пътното съоръжение, което свързва няколко села, ще бъде възстановено.

Преди три и половина години високата приливна вълна по реката напълно срути моста и така беше затворен пътя между общините Борован и Хайредин. Сега ремонтът му започна с разчистване на полуразрушените основи.

След пропадането на моста селото остана без обществен транспорт, защото автобусите отказват да минават по обходния маршрут с много дупки и остри завои.

Хората в Малорад се надяват, че до идващата пролет мостът ще бъде готов и това ще сложи край на транспортните им неволи. Преди да започне строителството, се извършва и почистване на речното корито, за да се предотврати рискът от ново наводнение.

Разрушеният мост край Малорад остана последният обект, за който едва сега се намериха средства за ремонт след голямото наводнение през 2014 година, което потопи Мизия.