Нинова и Станишев се хванаха за гушите заради третия пол - bulgaria.utre.bg

Нинова и Станишев се хванаха за гушите заради третия пол

13 януари 2018, 14:14 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    Канал 3

Президентът на ПЕС дойде на пленума, за да лобира за Истанбулската конвенция

Лют сблъсък Станишев-Нинова по темата за третия пол и Истанбулската конвенция се развихри на пленума на БСП, съобщава Канал 3.

Президентът на ПЕС отправил заплахи, че ако БСП приеме конвенцията, ще има сериозни последици за партията.

Няма трети пол в конвенцията, дискусията е изкривена, заявил пред съпартийците си Станишев. И обвинил управляващите, че те са виновни за това, защото не са подложили документа на обширна дискусия.

Каквото и решение сега да вземе БСП, ще има сериозни последици за партията, предупредил още той по повод първоначалната позиция на ИБ на соцпартията срещу конвенцията.

Не искам да плаша никого, просто съм длъжен да предупредя, добавил лидеръ т на ПЕС. Според запознати той е отправил намеци, че БСП може да бъде изключена от Партията на европейските социалисти.

Соцлидерът Корнелия Нинова парирала обвиненията и му напомнила, че не за първи път позицията на БСП се разминава с тази на ПЕС.

Нинов подкрепила нуждата от защита на жените от насилие, изтъкнала, че социалистите нямат проблем с това и споделят подобна позиция, но не се съгласила със спорния текст, като повторила позицията на соцръководството отпреди няколко дни.

Соцлидерката изредила и поне три примера за разминаване между позиции на ПЕС и БСП.

МултимедияКоментари (1)

Потребител
муспи
Много големи хора - Станишката, Цар Симеон II и внука му Хасан I, цялите ЦК на ГЕРБ и СДС, турците и по окумуш ромите са трети пол, но нито един не е вдигнал глас в защита на Четвъртия?! Това си е дискриминация, ксно е вече да се учим - следват последствията на безхаберието. [ още... ]
22 февруари, 02:26 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Арт и Стил