СДВР: 45-годишен българин е подал фалшивите сигнали за бомби - bulgaria.utre.bg

СДВР: 45-годишен българин е подал фалшивите сигнали за бомби

13 януари 2018, 11:45 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    Канал 3

Мъжът се намира в страната от ЕС и не е задържан, заяви директорът на СДВР Ивайло Иванов

45-годишен български гражданин е подал всички фалшиви сигнали за бомби през последните дни. Той се в страната от ЕС и все още не е задържан. Това заяви на брифинг директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, предаде "Канал3".

По думите му поставени взривни устройства не са открити. "Осъществен е контакт с партньорски служби. Обажданията са подадени от карта. Мъжът е подавал сигнали и до различни европейски институции - Европейската комисия.

Отдавна не е в България. Можем само да гадаем какви са мотивите", допълни Иванов. По думите му деянието е наказуемо - лишаване на свобода от Наказателия кодекс и глоба от 10 000 до 20 000 лева за злоупотреба с телефон 112. "Подадените сигнали за бомби на летището са 3, за НДК 2 и за Народното събрание един, от един и същи номер, последният сигнал е подаден от горещия телефон на община Кърджали", добави Ивайло Иванов.

 "От 2012 година го прави, има образувани досъдебни производства, мъжът има криминална регистрация за шофиране след употреба на алкохол. Нямаме данни да е професионалист, на който се плаща", поясни Иванов. Той отказа да коментира случаите за бизнесмена Петър Христов и данъчният шеф Иво Стаменов. "Продължаваме разследванията, работим по всички версии", каза още Ивайло Иванов.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета