Луиджи Ди Биаджо ще води временно "скуадра адзура"

Ще бъде начело за контролите на Италия с Аржентина и Англия

Селекционерът на младежкия национален отбор на Италия Луиджи Ди Биаджо ще води временно и мъжкия тим. Това разкри кандидатът за президент на местната футболна федерация Дамиано Томази, който е фаворит да наследи оттеглящия се Карло Тавекио на 29 януари.

„Скуадра адзура” е без наставник от края на световните квалификации. Тогава от поста бе освободен Джанпиеро Вентура след провала на тима, който за първи път от 50 години насам ще пропусне шампионат на планетата и няма да участва на Мондиал 2018 в Русия.

От федерацията все още не са се спрели на нов селекционер, а Ди Баджо ще изпълнява тези функции и ще води тима в контролите срещу Аржентина на 23 март и Англия на 27 март. 46-годишният специалист стигна до полуфиналите на Европейското първенство за младежи миналата година.

Настоящият президент на Италианската футболна федерация Карло Тавекио призна, че най-вероятно „адзурите” няма да имат постоянен селекционер преди юни, когато приключват първенствата в Европа.

Като имена за бъдещ селекционер на Италия вече се спрягат Роберто Манчини (Зенит), Антонио Конте (Челси) и уволненият от Байерн през октомври Карло Анчелоти.