Томова и Костова започнаха с победи в Мелбърн

Каратанчева отпадна

Виктория Томова и Елица Костова преодоляха първия кръг на квалификациите на Откритото първенство на Австралия, съобщи БФ Тенис. Сесил Каратанчева отпадна.

Томова победи Марина Заневска от Белгия след 7:5, 6:7(2), 6:2 за 2 часа и 45 минути. Виктория играе за втори път в Мелбърн, като миналия сезон достигна до третия квалификационен кръг. Тя записа втора победа от два мача срещу Заневска.

Следващата съперничка на Томова, е Евгения Родина която е №114 в света. Рускинята е поставена под номер 2 в квалификациите, но има две загуби от българката през 2016 г.

В първия сет Виктория поведе с 5:3, но допусна изравняване. Тя успя да направи третия си пробив в сета за 7:5, с което затвори първата част.

Заневска успя да пробие на старта на втория сет. Родената в Украйна тенисистка водеше с 5:2, когато Вики демонстира характер и успя да спечели три поредни гейма, като се справи с два сетбола. Двете си размениха по един пробив преди да се стигне да тайбрек, в който Заневска се наложи със 7:2 точки.

Томова поведе с 3:1 в третата решителна част, а след това стигна до нов пробив за 5:2 преди да сложи край на мача.

Елица Костова победи американката Ейжа Мохамед с 6:1, 3:6, 7:5 за 2 часа и 8 минути. Костова загуби само един гейм в първия сет, като направи серия от шест поредни спечелени гейма. Във втората част Мохамед направи решителен пробив за 5:3. Елица успя да спечели мача след тежка битка в третия сет. Българката проби в самия край за 7:5, като приключи срещата при четвъртия си мачбол. Във втория кръг на квалификациите Елица ще играе срещу чехкинята Дениса Алертова, която е №131 в света.