Седем държави с по два отбора на Евроволей 2018 - bulgaria.utre.bg

Седем държави с по два отбора на Евроволей 2018

10 януари 2018, 17:00 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    btv

    Седем държави с по два отбора на Евроволей 2018

Българските волейболистки до 17 години и родните юноши до 18 години ще участват на европейски първенства

Седем държави от Европа, сред които и България започнаха изключително успешно 2018 година и постигнаха страхотен резултат да класират по два свои отбора за предстоящите Европейски първенства за юноши под 18 години и девойки под 17 години.
 
През изминалия уикенд на Стария континент се проведоха квалификации и при двата пола за финалите на еврошампионатите,съобщи БФ Волейбол. Волейболистките на България под 17 години са домакин на Евроволей 2018 и не участваха в пресявките. Националите на България спечелиха убедително група Е от квалификациите в София и взеха директна квота.
 
При юношите се класираха: БЪЛГАРИЯ, Франция, Белгия, Германия, Гърция, Украйна, Беларус, Италия, Русия и Турция. Домакини на Евроволей 2018 са Чехия и Словакия, които се класират по право. Първенството ще се проведе от 7-и до 15-и април.
 
При девойките се класираха: БЪЛГАРИЯ - като домакин, Румъния, Словения, Турция, Беларус, Холандия, Германия, Унгария, Италия, Русия, Сърбия и Украйна.  Шампионатът ще се проведе от 13-и до 21-и април в София
 
Ето отличниците с по два тима на Европейски, по азбучен ред: БЪЛГАРИЯ, Беларус, Германия, Италия, Турция, Русия и Украйна.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета