Стамен Белчев: Не се оплаквам

Работя с това, с което разполагам

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев говори пред медиите след днешната първа за годината открита тренировка на отбора. Той разкри какво иска от тима през пролетния дял на първенството.

„Доволен съм от взетите три нови попълнения. Може да привлечем още играчи, но не на всяка цена. Знаем от какви футболисти имаме нужда, но не е коректно да разкривам за какви постове става дума. Не знам да се очакват изходящи трансфери. Със сигурност има интерес към наши футболисти, но не мисля, че ще има трансфери“, заяви Стамен Белчев.

„Аз никога не се оплаквам. Работя с това, с което разполагам. Така ще продължи и занапред. Искам отборът да бъде по-компактен през пролетта и играчите да знаят, че всичко, което правим е добро за тима. Всичко зависи от нас през пролетта. Трябва да направим една добра подготовка. Важното е да запазим футболистите здрави и без контузии. Предстои ни тежка програма. Всичко в България се знае, така че съм наясно с това, което правят конкурентите ни“, заяви Белчев.

„Няма проблеми с контузени. Тези, които имаха проблеми в края на есенния дял – Александър Георгиев и Стойчо Атанасов, са здрави. Тези, които замених принудително в последния мач – Тиаго, Енрике и Дюлгеров, също са възстановени. Всички тренират на 100%“, призна наставникът на „червените“.

„Антон Недялков първо е страхотен човек, второ е много добър футболист и игра стабилно през цялото си време в отбора. Няма обаче незаменими хора, така че с привличането на Жеферсон се надявам да няма разлика в нивото на отбора. Кубемба напусна, но взехме Бланко. Имаме и други опции в атака“, допълни треньорът на ЦСКА.

„Клубът и ръководството правят всичко възможно тимът да участва в Европа. Има хора, които се занимават специално с това. От участието в евротурнирите се влияе и селекцията."

„Три контроли в Испания са ясни – със Спартак (Москва), с Динамо (Киев) и с Джансу - китайският отбор, на който Фабио Капело е треньор. Търсим още един съперник. Пропадна мачът с Локомотив (Москва). Всеки момент подробностите ще се уточнят, ще се подпишат договорите и клубът ще излезе с програмата за контролите – дати, часове и място на провеждане“, уточни Стамен Белчев.