К. Каракачанов: Част от протестиращите за Пирин лъжат

Политика

10-01-2018, 09:46

Снимка:

nova.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов: Правителството е за втори лифт над Банско

Изграждат втория лифт на Банско (обновена)

Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван

„Част от хората, които аргументираха зелената версия за парк "Пирин", откровено лъжат. Няма възможност да се застроява нещо друго, освен втората кабинка над Банско”, заяви в ефира на Нова Телевизия вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той коментира решението на правителството, с което се даде зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт над Банско и протестите, които последваха след това „за” и „против” това решение.

"Проблемът с лифта е икономически и той трябва да бъде решаван. Ако нямаше абсолютно безсмислено опониране срещу този проект, той щеше да мине и да си замине още преди месец и половина-два", заяви Каракачанов.

„На хората от Банско и на хората от целия регион на Пиринска Македония им омръзна една хрупа хора да говорят от тяхно име и „да се грижат за техните интереси”, каза още той.

„На хората в района на Банско им писна. И тъй като години наред не са чувани и тъй като години наред хората от жълтите павета могат да организират протести и да изнудват правителството, хората от област Благоевград решиха да покажат, че и те са хора, и те имат същите права, плащат същите данъци”, заяви Каракачанов.

„За разлика от София, в района на Благоевград безработицата е по-висока, възможностите да си намериш работа и да получаваш прилична заплата са по-малки. Защо хората от жълтите павета не отидат на място, за да говорят с хората, които живеят в Банско, Разлог, Симитли и Добринище и да им кажат: „Хайде още известно време да останете без работа, с ниски доходи, защото ние смятаме, че има голяма опасност за планината Пирин”, добави той.