Н. Кокинов: Няма връзка между стрелбата на данъчен и Петър Христов - bulgaria.utre.bg

Н. Кокинов: Няма връзка между стрелбата на данъчен и Петър Христов

10 януари 2018, 08:34 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

По-скоро символиката е "Виждате ли, чувствам безнаказаност"

Изпитвам леки съмнения, че "Наглите" е движещия мотив за убийството на Петър Христов. Смятам, че генезисът се корени в нещо по-прясно. Не може да бъде изключван и личният мотив. В момента гадаем. Това каза в ефира на БНТ бившият храдски прокурор Николай Кокинов, който заяви още, че според него няма връзка между стрелбата срещу данъчен служител и това убийство.

"Обществена тайна е, че много от затворниците използват нерегламентирана комуникация, мобилни телефони и прочие, които не би трябвало да ползват. Очевидно, че някой трябва да направи нещо в тази администрация. Не смятам,че прокуратурата трябва да бъде натоварена с всички очаквания на обществото", обясни Кокинов.

Бившият градски прокурор коментира, че не вижда връзка между стрелбата срещу данъчен служител и убийството на Петър Христов. "о-скоро символиката е "Виждате ли, чувствам безнаказаност." По този тип престъпления държавата няма почти никакви успехи. Това е голата истина. Дълбоко се съмнявам, че извършителят на последното убийство ще бъде разкрит или ако бъде разкрит, ще бъде намерен мъртъв най-вероятно. Дано не съм лош пророк, но опитът ме води до този извод. Това е класическо поръчково убийство, в което няма пряка връзка между изпълнителя на деянието и жертвата. Обикновено след такъв тип престъпления изпълнителите изчезват, много рядко оцеляват", коментира той.

По думите на Кокинов властите държат един много сериозен брифинг за убийството в Нови Искър. Според него никой не е издирвал Росен Ангелов през последните години.

"В момента ситуацията с намерения мъртъв е изключително давна за всички разследващи и ги провокира към някаква ленивост. Важно е да се разбере дали това е истинският извършител, тъй като имаше разлики в твърденията за оръжието и други неща около убийството. Поредица от странности има. Дори е странно мястото на трупът. Странно е толкова време след деянието да не бъде открит този човек", заключи бившият прокурор.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета