Станимир Стоилов: С Астана постигнахме много успехи заедно

Основната движеща сила са емоциите и възможността да се покажеш в Европа

Станимир Стоилов коментира решението си да остане начело на Астана. Треньорът подписа нов договор с четирикратния шампион на Казахстан. Именно под ръководството на Стоилов тимът спечели четири поредни титли.

„В интерес на истината това бе донякъде приоритет – разговорите с Астана. Нямаше нещо специално от Западна Европа, което да поставя на първо място. С Астана играем в Европа, постигнахме много успехи заедно и основната движеща сила са емоциите и възможността да се покажеш в Европа“, започна Стоилов пред „Дарик“, който е в Дубай за подготовката на Астана.

„До онзи момент, когато казах, че се разделяме с Астана, нямаше разговори, бях убеден, че всичко свършва, но след това започнаха преговорите. По принцип аз нямам намерение да водя два отбора - доста работа е и има опасност да проваля и двата. Националният на Казахстан си има треньор, ако някога се стигне до такъв вариант, ще кажа мнението си“, уточни българинът на въпрос, може ли да води и националния отбор на Казахстан.

„Мачът със Спортинг в Лига Европа е най-вълнуващият. Те са с преимущество, по средата на шампионата на Португалия са, отделно класата им и играчите, които имат също е от значение. При нас все още не се знае, двама-трима основни играчи може да са продадени. Във футбола обаче няма незаменими футболисти и треньори. Идеята е с повече работа да можем да се противопоставим“, добави хасковлията.

Запитан за Георги Дерменеджиев, за когото се твърди, че ще подпише с Ордабаси, Стоилов обясни: „Вижте, не само моята работа, но и тази на Херо и Стойчо Младенов създадоха добър имидж. Надявам се и той да подпише, от сърце му го желая. Ако и той подпише, всеки от нас трябва да държи името и авторитета на българските специалистите на високо ниво. Ако това продължи, може да дойдат и още треньори“.