Двукратен шампион с ПСЖ пристигна в Левски

Ервен Онгенда вече е на лагера на "сините" в Малта

Двукратен шампион на Франция с ПСЖ се присъедини към Левски на лагера в Малта. 22-годишният Ервен Онгенда подсилва "сините". Той е шампион на Франция с ПСЖ - 2014 и 2016 г.

"Да, Онгенда пристигна. Вече е при отбора. Доволни сме, защото изпреварихме няколко сериозни клуба за привличането му", обясни спортният директор на Левски Асен Букарев пред Блиц спорт.

Онгенда има и две Суперкупи на Франция, като през 2013-а дори се разписва в двубоя за трофея вкарвайки изравнителния гол срещу Бордо. Още като юноша пък печели в две различни години приза за талант номер едно на школата на ПСЖ.

Въпреки добрите мачове през годините при парижани, заради извънземната конкуренция в лицето на Златан Ибрахимович, Единсон Кавани и още куп звезди, не успява да се наложи за постоянно в тима, въпреки че записва 16 мача и два гола за звездния отбор на Лоран Блан.

Така в началото на миналата година преминава в холандския Цволе. През лятото напуска тима. В момента той е готов да възроди кариерата си и смята, че "сините" са подходящо място за това, въпреки че в гръцките медии се появиха информации, че Олимпиакос също следи ситуацията с Онгенда.