К. Ананиев: "Майчин дом" няма задължения към доставчици - bulgaria.utre.bg

К. Ананиев: "Майчин дом" няма задължения към доставчици

09 януари 2018, 13:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Министерство на здравеопазването

Ремонтът на клиниката е за близо 600 000 лева, предоставени от Министерството на здравеопазването

Финансовото състояние на АГ-болницата "Майчин дом" е много добро, без никакви задължения към доставчиците, подчерта министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на откриването на реновираната Послеродова клиника в "Майчин дом", предава БНТ.

Ремонтът на клиниката е за близо 600 000 лева, предоставени от Министерството на здравеопазването. Болницата е с традиции, най-голямата е в страната, а само през миналата година са се родили над 3900 деца, допълни той. Министър Ананиев увери, че подобни инвестиции ще продължат. Той подари на директора на "Майчин дом" икона на Дева Мария.

Директорът на болницата доц. Иван Костов каза, че клиниката е най-голямата и най-модерната в страната. "Грижата за майката и бебето е в основата на всяка политика", допълни той.

По думите му през годините "Майчин дом" е била основен фактор за развитие на акушерството и гинекологията в страната. "Амбицията ни е да се развиваме още, имаме достатъчно високо подготвени специалисти, обучават се десетки студенти и специализанти", каза още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета