Държавата отпуска 10 млн.лв на СУ - bulgaria.utre.bg

Държавата отпуска 10 млн.лв на СУ

08 януари 2018, 18:08 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    wikimedia

На срещата са обсъдени разходите за поддръжка на сградите на СУ

10 милиона лева ще получи Софийския университет "Свети Климент Охридски" за поддръжка на сградите си. Правителството никога не е имало намерение да лишава Софийския университет от сгради, даже проявявало разбиране. Това стана ясно след среща между ръководството на Алма матер и министрите Красимир Вълчев и Владислав Горанов. Просветният министър Вълчев се похвали, че скоро такъв диалог не е имало. Още в сряда СУ ще има нова сграда или поне такива са амбициите му.

На срещата са обсъдени разходите за поддръжка на сградите на СУ и кабинетът щял да даде допълнителни пари на ВУЗ-а за поддръжката на сградите, стана ясно от коментара на Вълчев.

Обсъдени са още широк кръг проблеми на университета. Финансист номер едно пък е доволен, че днешната среща дала ясна представа какво може да се постигне още в реформата във висшето образование.

Около 10 милиона лева ще получи СУ за инфраструктурата, която ползва. Протестът се отменя. Ръководството на висшето учебно заведение било убедено, че като седнат и ще се разберат. Оказа се, че казусът е възникнал заради комуникационен проблем.

СУ ще получи сградата на бул. "Черни връх", която се ползва от гимназията по облекло. Гимназията пък отива в ж.к. "Лозенец".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета