Х. Терзийски: Никой от обкръжението на Росен Ангелов не е подал сигнал

Проверявани са няколко пъти адресите му

„Сигнали от момента на убийството до момента, в който намерихме тялото на Росен Ангелов, получавахме само от случайни граждани. Нито един човек от блока в кв. „Дружба”, където е живял дълго време, нито от сервиза, в който е работил дълго време, нито от местата, които е посещавал – нито един човек не се обади да каже, че го е познавал този Росен”, заяви Христо Терзийски по време на извънреден брифинг след убийството на бизнесмена Петър Христов в центъра на София днес, предава БиТВ.

Тялото на Росен Ангелов беше намерено вчера. По първоначални данни той се е самоубил.

„Проверявани са няколко пъти адресите му на територията на Добрич, на територията на второ районно управление на СДВР и адреси в Своге”, поясни Терзийски.

По думите му тези проверки за извършвани след като Росен Ангелов е бил обявен за издирване преди осем години.

„Аз съм изключително възмутен, че се дава трибуна на човек, който е работил с него. Той знае, че това е човек с присъда, обявен за издирване, и вижда жена, която е убита. И прави логична връзка между убитата. И не подава никаква информация, към който и да е орган”, каза още Терзийски.

Той не поясни дали кметът на Луково е бил наясно, че в селото живее Росен Ангелов.

Терзийски заяви още, че е назначена експертиза на гилзите, открити до тялото на Ангелов и тези от шесторното убийство в Нови Искър, но „по външни признаци” отговаряли едни на други.